Hur du rengör ytor med rostfritt stål…

Rostfritt stål är notoriskt svårt att hålla rent och fingeravtryckfritt. Men allt du behöver är bara e-cloth och vatten.

Eftersom e-cloth bara använder vatten finns det inget som kan skada ytan, vilket är en av anledningarna till att e-cloth rekommenderas av de flesta ledande tillverkare av köks- och hushållsmaskiner med rostfria ytor.

Polerat rostfritt stål och krom

Hur man rengör:

  • Spraya först ytan med vatten eller använd den glatta sidan av en fuktig duk för rostfritt stål.
  • Använd därefter en torr glas- och poleringsduk för att få en perfekt streckfri finish.

Det kan vara en bra idé att vika glas- och polerduken och använda den som en kudde. Detta säkerställer god kontakt med ytan samtidigt som duken får fler torra yton när du viker om. Om duken är för våt, absorberas inte fukt tillräckligt snabbt och ytan blir inte streckfri.

Borstat rostfritt stål

Hur man rengör:

  • Använd först en fuktig duk för rostfria ytor och med hjälp av den härdade randsidan tränger du in i kärnan i det borstade rostfria stålet.
  • Avsluta med ett torrt glas- och poleringsduk för perfekt streckfri finish.

Oljebaserade beläggningar

Om fläckarna kvarstår kan det bero på att tillverkaren lagt på en beläggning i syfte att skydda produkten. Det kan också vara kvar rester efter tidigare användning av rengöringsmedel av vilka många innehåller oljor som fyller sprickorna av borstat rostfritt stål. För att få bort denna oljebeläggning från ytan ska du använda e-cloth med varmt vatten. Tvätta alltid e-cloth efter denna användning. 

Avsluta med ett torrt glas- och poleringsduk för perfekt streckfri finish.